Artistes

Festina Lente

Els tres pèls del dimoni de Festina Lente és una obra de teatre basada en una rondalla popular que forma part de folklore de Catalunya. també tenim coneixement que aquest conte en una altra versió i amb alguns canvis va ser recollit pels Germans Grimm. Segurament aquest es remonta a les històries que s’explicaven als pobles i ciutats oralment. És per això que nosaltres volem remuntar-nos a aquest origen amb una posada en escena que remet als espectadors a les èpoques en què els actors es movien d’un poble a l’altre amb un carro que contenia tota la màgia del teatre, que s’establia per unes hores a la plaça i feia gaudir als espectadors que de sobte trobaven l’espectacle, i rebien el missatge educador que es transmetia oralment.

Tot i que actualment els espectadors, especialment els nens, reben un bombardeig d’estímuls que no saben destriar, encara es meravellen amb una història explicada com s’ha explicat sempre: amb uns actors que artesanalment, a partir de màscares,titelles i música en directe fan reviure la història. I és tot això el que Festina Lente te marcat com a objectiu principal en tots els seus espectacles.

festina lente preestrenant els els tres pèls del dimoni.

Preestrenant els els tres pèls del dimoni a Navarcles

Assajos a la sala polivalent d'Avinyó

Assajos a la sala polivalent d’Avinyó

Així doncs, com feien els antics comediants o joglars, els tres actors de Festina Lente arriben al lloc de l’actuació amb un carro que es desplega i d’on surten totes les històries i personatges. Es planta a qualsevol lloc, a la plaça, al carrer, al parc o a qualsevol altre lloc emblemàtic, desplega el teló de fons, toca la música per indicar que tot està llest i, quan el públic és apunt, comença l’aventura.

L’obra que presentem va dirigida públic d’entre 3 i 7 anys. L’estètica de l’obra remet al vestuari de la ​commedia dell’arte, amb trets estereotipats, pròtesis grotesques, com nassos, celles, culs o panxes, etc.

 

Les dues actrius i l’actor que formen part de la companyia s’han format al Col·legi de Teatre de Barcelona: LIA MONTALVO, RAMON MICÓ i MARIA BALLÚS​.