Artistes

Ravid Golschimdt

Captivat pel so del Hang , va adquirir el seu primer Hang el 2002 . Es va traslladar al desert del Neveg (Israel), on el seu silenci i pacífic entorn li van valer per aprofundir en el coneixement del Hang. Posteriorment anar a Suïssa, a casa dels constructors del Hang , on va aprendre sobre la seva construcció i tècnica d’afinació, involucrant-se en el seu perfeccionament.
Ha actuat en gran nombre de festivals internacionals i concerts tant a nivell espanyol com en diversos països com Anglaterra, Suècia, Àustria, Alemanya, Grècia, França, Bèlgica, Itàlia, Turquia, Egipte o Canadà. Actualment està involucrat
en diversos projectes musicals, amb Carles Benavent Quartet, Llama (amb Sílvia Pérez Cruz) i projectes educatius com Do d`Acords i Barris en Solfa o l’ espectacle de públic familiar Rodari Mira Miró.
Actualment Ravid és un dels màxims exponents i intèrprets del Hang a nivell mundial, amb una valuosa aportació sobre tècniques de l’instrument, interpretant i captivant amb el seu profund i bell so.
Ha participat en la creació de les bandes sonores del Making of d’Harry Potter, per programes de TVE, Chanel 4 (UK) o el Somni dels Germans Roca.

QUÈ ÉS EL HANG?
El Hang és… un instrument relativament nou, creat a Suïssa per Felix Rohner i Sabina Schärer l’any 2000. L’instrument és el resultat de molts anys d’investigació en una àmplia gamma d’instruments de percussió de diferents tradicions culturals com els plats d’acer ressonants, el gong, el gamelan, el ghatam i les campanes. Hang, que es pronuncia “hung” significa “mà” a Berna, ja que va ser creat per ser tocat amb la mà per oferir el seu màxim potencial. Al centre de l’instrument hi ha la nota més greu que s’utilitza com a so base, i al voltant, afinades harmònicament hi ha distribuïdes de 7 a 9 notes que creen diferents escales musicals.

Concierto entero – http://www.youtube.com/watch?v=qqs5R4r8Lmw

concierto con Silvia – http://www.youtube.com/watch?v=JT5zmEgIQn4 

concierto con Carles Benavent – http://www.youtube.com/watch?v=YS-TsdFa5ZA

Concerts per TE
Divendres 25 d’abril, a les 21h, al Mas Sant Joan, de Sant Joan de Vilatorrada.
Diumenge 4 de maig, a les 19h, al Convent de Sant Francesc de Santpedor.
Divendres 30 de maig, a les 21:30 a la Sala 2 de gener d’Artés
Dissabte 31 de maig, a les 22h, a l’Església de Santa Ma. d’Oló