Novetats

rodarimiramiro4

Rodari Mira Miró, dos actuacions en un dia

No hi ha comentaris

Testimoni Escènic encara la recta final del primer semestre. Diumenge 26 a les 12h, a Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada i el mateix dia al Local Catalunya d’Avinyó, a les 18h, es podrà veure la companyia Pentanomi Fantàstic, que ens oferiran l’espectacle Rodari mira Miró, que ja va ser preestrenat i molt aplaudit a Cabrianes. Com a totes les preestrenes, els companys de Mengem Bages oferiran un tast d’un producte de proximitat.

Rodari Mira Miró és un espectacle multidisciplinar i per a tots els públics. L’espectacle ja va fer els primers passos el passat mes de gener, en què la companyia va assajar i va fer actuacions al Poble Espanyol de Barcelona i posteriorment va realitzar la residència de Testimoni Escènic i la preestrena a Cabrianes on el públic va sortir sorprès per la unió dels tres llenguatges en directe. A través d’una gran pantalla des d’on es pot entrar i sortir als racons de cada quadre de Miró, la companyia presenta tres contes fantàstics musicats amb hang, un instrument de percussió molt peculiar. Dos savis sufís endinsaran el públic a mil universos onírics sorgits de cada detall del quadre. Pel gran viatge s’utilitza tant el llenguatge gestual, com el musical, visual i l’oral.

Sinopsi
Tot somiant en Gianni Rodari va a parar directament a una exposició de Miró que es celebra al desert de no sé on, una vegada allí, dos savis sufís l’endinsaran a mil universos onírics sorgits de cada quadre exposat. Durant tot aquest gran viatge d’en Rodari veurem una escenografia dibuixada en directe a traves d’una gran pantalla, tres relats fantàstics extrets dels tres quadres de Miró, i les tres corresponents bandes sonores tocades amb el hang. I és amb les sinergies entre els dibuixos, la dansa sufí, els relats fantàstics i la música màgica aconseguirem somiar tots junts i copsar una mirada diferent del gran mestre Miró.

La companyia
Pentatomi Fantàstic és un grup artístic que té com a línia de creació la tècnica creativa anomenada “binomi fantàstic”, de Gianni Rodari, que es basa en barrejar elements que en un principi tenen poca cosa a veure, per tal de crear un univers completament fantàstic. La finalitat d’aquesta tècnica és crear un mon màgic on els nens vegin estimulada la imaginació. Els membres d’aquest grup tenen la profunda convicció que tot aprofitant les sinergies entre la música, el teatre i la imaginació es pot viatjar juntament amb el públic a móns fantàstics mai coneguts.

Idea original: Joan Casas i Ravid Goldschmid
Guió i dramatúrgia: Joan Casas
Direcció: Georgina Llauradó i Alba Aluja

A l’escenari:
Músic: Ravid Goldschmidt
Actor: Juan Casas
Dibuixant: Quim Moya

Equip tècnic:
Producció: Judit Codina
Tècnic: Enric Dols / Manel Carmona (sona Artés)
Vestuari: Anaïs Muñoz